sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Onnistumisen riemua



Olen jo viitisen vuotta aina keväisin kasvattanut siemenistä toimaatin-, kurkun-, paprikan-, chilin ja yrttien taimia onnistuen siinä vaihtelevasti. Olen myös ostanut taimia valmiina. On ollut kirvoja, olen laittanut innoissani taimia liian varhain ulos palelluttaen ne ja on myös tullut vähän satoakin, ehkä enemmänkin sitä olisi saanut tulla siihen nähden miten paljon työtä kasvattaminen vaatii. Silti tässä hommassa on jotain kiehtovaa, saa katsella oman työn jälkeä ja nähdä kasvin kasvavan.

Viime syksynä ostin yrttipuutarhan. Se on ollut todella hyvä hankinta! Se on helppo pitää puhtaana ja kaupan yrtit ja salaatit säilyvät pidempään, jopa alkavat versoamaan uutta. Minttu ja pari muutakin yrttiä ovat viihtyneet niin hyvin, että olen voinut siirtää ne multaan. Minttu jopa puskee uutta jo mullan alta! Se on niin ihanaa, että voisin tuijotella sen kasvamista tuntitolkulla :D

Muutamia kuvia napsin tästä ihmeestä ja vähän muistakin taimista.


Siinä se pieni ihme on!


Mintun latva.


Valkosipulin varsia ja juuri multaan istutettu basilika.


Saimme oliivipuun säilymään hengissä talven yli! Se talvehti mummilan viileässä yläkerrassa.


Sitruunamelissa on kasvanut yrttipuutarhan valossa pikkuruukussaan jo helmikuusta asti ja nyt se muutti multaan uuteen ruukkuun!

***

Pikkuvinkkinä näin kantapäänkautta itseoppineena kaupan yrtit kannattaa istuttaa multaan ruukkuineenpäivineen, sillä kasvi kuolee jos sen uloskasvaneet juuret revitään poikki.

***

Yrttien tuoksuisin terkuin, Ikko






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti