maanantai 15. toukokuuta 2017

Miten toimii meillä kestovaipat ja kuukuppi?



Kuten tämän vuoden ensimmäisessä postauksessa mainitsin, olen ottaneet käyttöön tämän "ekologisuus hömpötyksen" myötä kestovaipat nuorimmaiselle pojalle ja itselleni ostin kokeiluun kuukupin siteiden tilalle. Ajattelin nyt kirjoitella miten näiden käyttö on alkanut.

Ensimmäisen Lunette-kuukupin ostin kolmisen kuukautta sitten apteekista, koska ajattelin saavani sen sieltä varmimmin. Sen jälkeen menin Prismaan ruokaostoksille ja ajattelin katsoa olisiko Prisman valikoimissa kuukuppeja. Ja olihan siellä ja jopa kymmenen (10) euroa halvemmalla! Samana iltana mieheni (!) kävi sitten palauttamassa ensimmäisen apteekkiin ja ostamassa prismasta tilalle halvemman samanlaisen koon 2 kupin sillä aikaa kun itse olin pilateksessa (😉). Muutaman viikon jouduin odottelemaan ennen kun pääsin testaamaan tämän paljon kehutun ihmeen.

Noh, ensimmäinen päivä oli hankala. Se vuosi ja hankasi. En vaan kertakaikkiaan saanut sitä paikoilleen. Päätin, että nyt en luovuta! Pikkuhiljaa se alkoi asettumaan ja kun se oli oikein paikoillaan, ei edes muistanut että oli menkat! Niin hyvin se sitten toimi. Peseminen oli vähän sotkuista, mutta se ei haitannut kun sen pystyin tehdä kotona. Ja sidettä pidin vielä varmuuden vuoksi. Toiset kuukautiset kuukupin kanssa olivat ja loppuivat viiko sitten. Ne menivät suurinpiirtein samalla kaavalla kuin edellisetkin. Ehkäpä seuraavat menevät jo vähän helpommin ja tekniikka olisi jo tuolla alitajunnassa muistissa. Kun sen saa paikoilleen, se on aivan mainio juttu; ei märkää rättiä housuissa!

No mites se kestovaippa-asia sitten? Ostin ensin neljä kuorivaippaa ja niihin imuosat. Innoissani sitten aloin heti kokeilla ja laitoin pojalle päiväunile kestovaipan. Kun Paatti sitten heräsi, sänkyhän oli aivan märkä. Tietysti petyin ja ajattelin että sinne meni hukkaan melkein satanen. Sitten keksinkin laittaa vähän lisäimua ja taittelin väliin niitä harsorättejä, joita vauva-aikana käytettiin maidon pyyhkimiseen suupielistä. Niiden kanssa toimi hieman paremmin. Seuraava ongelma oli sitten hautuva iho. Taas uuni pettymys. Luin netistä kuivaliinoista ja kävin ostamassa sellaiset. Iho saatiin kuntoon ja kestovaipat toimivat päiväsaikaan melko hyvin. Välillä tulee ohi/läpivuotoja jos vaihtoväli venyy liian pitäksi. Pikkuvauva-aikana en olisi jaksanut ruveta tähän rumbaan ja vaippoja olisi tarvinnut paljon enemmin kuin nyt niitä on. Nyt lapsen ollessa vuoden, meille riittää viisi (5) vaippaa täytteineen kun useimmiten kakka tulee pöntöön, myös pissaa jonkin verran. Päiväunilla ja yöllä käytämme kertakäyttöisiä, imee paremmin ja ovat mukavammat päällä. Onhan ne aika muhkeita, mutta eipä ole tuntunut menoa hidastavan :D. Jätettä tulee paljon vähemmin ja luonnollisesti myös kertakäyttövaippoja kuluu vähemmin. Mitä pyykkiin tulee, ei ole ollut ongelma sillä pyykkiä tulee muutenkin paljon ja yksi koneellinen päivässä lisää ei tunnu missään. Ja nyt saa samalla pestyä muutakin 60asteen pyykkiä päivittäin eikä tarvitse odottaa seuraavaa pyyhkeiden tai lakanoiden vaihtopäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti