maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kiire 24/7


Voihan ruuhkavuodet! Ei tarvitse kyllä hetkeäkään miettiä, että eipä ole mitään tekemistä. Pikemminkin mietin mietin sitä, että missähän välissä sitä ehtisi hengähtää tai päivittää vaikka blogia. 

Eipä tätä aikaa jolloin lapset ovat pieniä, turhaan kutsuta ruuhkavuosiksi. Sitä se on, sanan varsinaisessa merkityksessä. Etenkin nyt meillä kun on kolme pientä poikaa, jotka ovat erittäin vilkkaita ja (ainakin) yksi erityisen tuen tarvitsija.

Arki on tarkoin aikataulutettua, myös viikonloppuisin. Se helpottaa huomattavasti arjen pyörittämistä, niin meitä aikuisia ja etenkin lapsia, jotka hyötyvät tarkoista rutiineista. Tarkat uni- ja ruokailuajat myös toisaalta kahlitsee, eikä voi aina lähteä niin kuin haluaisi.

Kaiken tämän normaalin arjen lisäksi on aina jotain ylimääräistä. Eipähän käy arki liian tylsäksi tai yksitoikkoiseksi! On ollut mahatautia, yskätautia (niin kuin onska sanoo), pippelitulehdusta ja niiden tiimoilta lääkärissä juoksemista ja ylimääräistä huolta. Sitten on erityislapsen asiat, jotka ovat alkaneet jollain tavalla vaikeutua. Päiväkotiin meneminen on vaikeaa, kun hänän sanojensa mukaan siellä on niin kova meteli, että korviin sattuu. Tottahan se varmasti onkin, sillä hänellä on jonkinasteinen kuuloylikerkkyys. Tänään käyn ostamassa hänelle kuulosuojaimet, jospa niistä olisi apua!

Mutta ompa myös ihan mukaviakin "ylimääräisiä" asioita. Pilates jatkuu edelleen, kuten vegaaniruokavalio. Ehkä näiden kahden asian myötä oma kroppani on paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Paino on pudonnut miltei jo lähtölukemiin ennen raskauksia ja lihakset ovat vahvistuneet sekä keskivartalon tuki. Mikä parasta uskalsin laittaa vartalonmyötäisen treenipaidan päälle ja vieläpä häpeämättä itseäni! Ennen tätä olen liikkunut löysä paita päällä. 

Tein myös viime perjantaina yhden iltavuoron työpaikallani! Ai että oli ihanaa vaihtaa äiti moodi välillä siihen hoitaja/minä moodiin. Teki todella hyvää ja oli ihanaa nähdä asukkaita ja työkavereita. Tulossa on ainakin yksi työvuoro lähiaikoina. Mukavaa on käydä siellä välillä näin piipahtamassa, vaikka vielä en olisi ihan valmis kokonaan palaamaan takaisin työelämään. Työtä riittää kotonakin pienten kanssa. Ja onhan Paatti vielä aika vauva vaikka jo käveleekin jo paljon.

Muutto kuume on kova, nyt vaan jänniteyksellä odotamme, tuleeko viime näytössä käyneiltä tarjousta!

Keväästä nauttien, Ikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti