keskiviikko 7. helmikuuta 2018

4 v. juhlat X 2



Tulipa viikonloppuna juhlittua (ja leivottua) kaksi päivää. Ja sen kyllä huomasi lapsissa että aikuisissa. Lupasin Instagramin puolella että tekisin postausta näistä pippaloista. Tässä se tulee.

Elikkäs keskimmäinen poikamme täytti 3.2 lauantaina neljä vuotta. Sanoinkin, että jos Jenni olis pidätelly viel yhen päivän, niin olis Häijä voinut sitten isompana ylpeänä kavereilleen kertoa, että hänelläpä onkin samana päivänä synttärit kun Presidentin pojalla. Hih. Suuret onnittelut heille <3 

Häijä halusi kutsua päiväkotikavereitaan juhliin, joten päätimme viettää kamukekkerit ja sukulaisjuhlat erikseen. Lauantaina tuli kaverit ja sunnuntaina lähimmät sukulaiset, sama perusjengi miltei kaikissa juhlissa.

Ja mainittakoon vielä, että kaikki juhlien tarjottavat olivat vegaanisia.

Kamujuhlat. Ensimmäiset laatuaan meillä. Häijä kutsui viisi kaveria, mutta kaksi pääsi paikalle (huh). Ajateltiin, että kaksi tuntia on riittävä aika, mutta 1,5 tuntia olisi riittänyt vallan mainiosti, sillä lapset alkoivat väsähtää jo tunnin jälkeen juhlinnan aloittamisesta. Tarjoilut pidin maltillisena, silti niitä jäi yli. Meillä oli yksi ohjelma numero, onginta. Tein pienet yllätyspussit jokaisille lapselle, joissa oli laku, tikkari, pez-karkeja yksi pötkö ja pari tarraa. Lapset saivat sitten vuorotellen onkia paketin lakanan takaa mopinvarresta tehdyllä ongella. Se oli mieleistä kaikille. 

Koska tämä ei ole varsinainen ruokablogi, en viitsi kirjoitella ohjeita, mutta voin mainita, mistä reseptit olen ottanut ja mistä ne löytää.



***
Kesäkurpitsa-suklaamoussekakku (ohje)

***
Nakkipiilot

***
Popkornit (siemenistä) ja hedelmäkarkit

***
Päärynä ja banaanilimua

***

Sukulaisjuhlat. Näihin juhliin leivoin vielä sitten lisää. Kun tuo Runebergin päivä sattuu tähän lähelle niin leivoin itse Runebergin torttuja, kuten viime vuonna. Ajajttelin, että tästä voisi tehdä hauskan perinteen. Nämä aikuisten juhlien tarjottavat tein vegaanisuuden lisäksi myös gluteenittomina, koska vieraissa on muutama keliaatikko. Helpompaa tehdä kaikki gluteenittomiksi, ei tarvitse pelätä kontaminaation eikä sekaannuksen riskiä. 






***
Soijarouhe-vegejuustopiirakka (ohje omasta päästä) 

***
Kreikkalainen salaatti Tofetalla (ohje Vegeä-kirjasta)

***
Runebergin tortut (ohje)

***
Valkosuklaa-juustokakku (ohje omastapäästä)

***
Tuorepuristettu mehu

***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti